Se incarca pagina ...

e-Learning for the Prevention, Preparedness and Response to Natural Disasters (e-PPR)

(Index)

e-PPR ,Vilnius 2016

Vilnius County Fire and Rescue Service Board din Lituania a gazduit in perioada 8-12 februarie 2016 a 3-a intilnire a celor 6 parteneri din cadrul proiectului e-Learning for the Prevention, Preparedness and Response to Natural Disasters. Colegiul National “Vasile Goldis”din Arad a fost reprezentat la acesta intilnire de doamnele profesoare Bodea Ana Carla si Bocaniciu Eugenia Mihaela .

Scopul proiectului este sa raspunda nevoilor de educatie si pregatire a populatiei de toate varstele in ceea ce priveste dezastrele naturale. Pentru atingerea acestui scop cei sase parteneri din cadrul proiectului au realizat o platforma electronic a care contine 4 module de invatare on line: unul pentru elevii de scoala primara, al doilea pentru elevii de scoala gimnaziala,al treilea pentru adulti si al patrulea pentru profesionistii din cadrul serviciilor speciale de salvare in caz de dezastre naturale. Fiecare modul va acoperi informatii referitoare la preventia,pregatirea,si reactia la patru tipuri de dezastre naturale: inundatii, furtuni,canicula si incendii.

Intalnirea din Vilnius a reprezentat un moment crucial al proiectului deoarece fiecare partener a prezentat rezultatele adaptarii continuturilor educationale la nivelul de intelegere al fiecarui grup tinta. In cadrul acestei intilniri de proiect Colegiul National “Vasile Goldis”a prezentat platforma electronica in care se vor afla cele patru module de invatare on line. In ultima zi a intilnirii partenerii de proiect au evaluat munca finalizata pina acum si au stabilit linii directoare pentru urmatoarea faza a proiectului : testarea platformei electronice cu utilizatori reali :elevii de scoala primara ,elevii de scoala gimnaziala, adulti si profesionisti. Rezultatele acestori testari vor fi prezentate la urmatoarea intilnire de proiect in mai 2016.

Cu ocazia acestei intilniri de lucru participantii au avut posibilitatea dea vizita central istoric al orasului Vilnius, Palatul Marilor Duci ai Lituaniei si Palatul Trakai.

Proiectul e-PPR este realizat in cadrul unui parteneriat strategic initiat de Frederikssund Halsnaes Fire & Rescue Service din Danemarca in colaborare cu urmatoarele institutii: Colegiul National”Vasile Goldis”din Arad,Romania, Lohusuu School din Estonia, Primaria orasului Alcala de Guadaira,Spania, Northumberland Fire and Rescue Service din Marea Britanie si Vilnius County Fire and Rescue Board din Lithuania. Acest proiect este co-finantat de Comisia Europeana prin intermediul programului Erasmus+. Pentru mai multe informatii vizitati site-ul www.e-ppr.eu.

Galerie de imagini