Se incarca pagina ...

Concurs international de desene, afise, fotografii si film "CALATOR IN EUROPA", Editia a II-a, aprobat de MECTS, CAEN 2012, sectiunea A3, pozitia 15

Institutia organizatoare: Colegiul National "Vasile Goldis" Arad. Concursul propus se aliniază motivaţiilor de natură artistică, morală şi atitudinală. Deoarece elevii şcolii actuale se dezvoltă într-o societate care nu preţuieşte şi promovează cultura şi tradiţiile prin mijloacele media la care aceştia au acces şi la care apelează cel mai des pentru a se informa, se impune necesitatea identificării acelor resorturi care să conducă la formarea valorilor şi atitudinilor culturale şi artistice. Deoarece tehnologia modernă le este la îndemână, ne-am propus să apropiem copii de cultură şi tradiţii printr-un concurs care să valorifice înţelegerea calităţilor acestora.

Proiectul educativ “Călător în Europa” este un concurs aliniat motivaţiilor de natură artistică, morală şi atitudinală. Se desfăşoară pe patru secţiuni.

1. Mesaj pentru Europa – un concurs adresat claselor I – VIII, care constă în realizarea unor desene, afişe şi colaje pe tema menţionată

2. Locuri de poveste – un concurs care se adresează elevilor claselor VIII – XII, care constă în realizarea unor pliante turistice pentru promovarea zonei geografice din care provine fiecare participant.

3. Europa în imagini – este un concurs adresat elevilor claselor I – XII, care constă în evidenţierea fotografiilor – personale – care scot în evidenţă cel mai bine realitatea europeană în care trăim.

4. Europa – trecut, prezent şi viitor – un concurs de filme documentare şi bine documentate despre Europa – se adresează elevilor claselor IX – XII.

Galerie de imagini