Se incarca pagina ...

Vizită la TECHNOMED GROUP

C.N. Vasile Goldis

Un grup de elevi din clasa a XII-a C însoţiţi de domnul prof. dr. Marius Lazea şi doamna lab. Monica Kocsis au vizitat un laborator de analize medicale unde au putut vedea cum arată locul în care procedurile medicale realizate cu aparatura laboratorului pot evidenţia un diagnostic aflat în faza de presupunere.

Doamna dr. Lavinia Mariş, şef laborator, a prezentat aparatele din dotare şi a efecutat nişte analize demonstrative din probe reale: sumar de urină, viteza de sedimentare a hematiilor (VSH), hemoleucograma.

Au fost prezentate efecutarea unor analize microbiologice, în care elevii au văzut examinarea microscopică a unei mostre de la un pacient.

Doamna dr. Lavinia Mariş a precizat că la un laborator medical nu se determină un diagnostic, ci, pe baza analizelor efectuate în acest laborator, medicul specialist este în măsură de-a stabili diagnosticul.

Mulţumim echipei „Technomed Group”, doamnei dr. Lavinia Mariş, şef laborator, pentru că ne-au făcut posibilă efectuarea acestei vizite de orientare şcolară şi profesională.

 

prof. dr. Marius Lazea, lab. Monica Kocsis

Galerie de imagini